Ulla ja Marko

Kuninkaan rakuunat II – Kuriirin viitta

Kuninkaan rakuunoiden toisen osan nimi sekä kuvausteksti on nyt julkaistu! Kakkososa on nimeltään Kuriirin viitta, ja se ilmestyy tämän hetken tietojen mukaan toukokuussa – siis jo ennen kesää!

Kuninkaan rakuunat -sarjan toisessa osassa jatkamme sankareidemme seurassa 30-vuotisen sodan melskeissä. Virallinen kuvausteksti löytyy jo eri kirjakauppojen sivuilta ja kuuluu seuraavasti:

Kuninkaan rakuunat jäljittävät vakoojia piiritetyssä kaupungissa. Vauhdikas historiallinen seikkailu Kolmen muskettisoturin hengessä jatkuu!

Magdeburgin kaupunki rukoilee Kustaa II Aadolfia pelastajakseen, mutta kavalat juonittelut pidättelevät kuninkaan armeijaa. Rakuunakomppanian Josef Svärd ja Tomas Rapir ovat kuitenkin pujahtaneet saartorenkaan läpi kaupunkiin. Vaara ei uhkaa ainoastaan muurien ulkopuolella: vastapuolen vakoojat painostavat kaupunginraatia antautumaan, ja hämärillä kujilla vaanii Tomasin verivihollinen. Kahden tulen väliin joutuneet rakuunat saavat panna peliin kaiken oveluutensa ja urheutensa pelastaakseen kaupungin kuolettavalta iskulta.

Tapaamme jälleen myös muita Upseerin miekasta tuttuja henkilöitä, kuten Japhet Hammarin ja Anders Flintan. Mukana on koko joukko uusiakin hahmoja – sekä fiktiivisiä että historiallisia – joiden kohtalot kietoutuvat Magdeburgin tapahtumiin.

Jo muutaman kuukauden kuluttua pääsemme siis sankareidemme matkassa uusiin seikkailuihin!

2 Comments

 1. Hannu Anttila

  Odotan innolla Kuriirin Viitta teosta, vaimoni esi-isä Matti Matinpoika, Tammelasta, oli aikoinaan tuolla 30 v. kestäneessä sodassa. Matti Matinpoika palasi sodasta takaisin ja asetteui asumaan Tammelaan ja pitämään Simolan tilaa Tammelaan.

  • Ulla Susimetsä

   Hei Hannu,

   olipa mukava kuulla tammelalaisesta Matti Matinpojasta! Ehkä oletkin tavannut hänen kaimansa Upseerin miekassa? Meidän Mattimme on toki fiktiivinen henkilö, eikä kuvauksella missään tapauksessa tahdottu tahrata oikean, historiallisen henkilön muistoa. 🙂

   Toivottavasti tulet viihtymään Kuriirin viitan parissa! 🙂

© 2024 Susimetsä

Theme by Anders NorenUp ↑