Huhtikuu – toukokuu 1631

Kuninkaan rakuunat jäljittävät vakoojia piiritetyssä kaupungissa. Vauhdikas historiallinen seikkailu Kolmen muskettisoturin hengessä jatkuu!

Magdeburgin kaupunki rukoilee Kustaa II Aadolfia pelastajakseen, mutta kavalat juonittelut pidättelevät kuninkaan armeijaa. Rakuunakomppanian Josef Svärd ja Tomas Rapir ovat kuitenkin pujahtaneet saartorenkaan läpi kaupunkiin. Vaara ei uhkaa ainoastaan muurien ulkopuolella: vastapuolen vakoojat painostavat kaupunginraatia antautumaan, ja hämärillä kujilla vaanii Tomasin verivihollinen. Kahden tulen väliin joutuneet rakuunat saavat panna peliin kaiken oveluutensa ja urheutensa pelastaakseen kaupungin kuolettavalta iskulta.

Magdeburgilainen Juliette Gerhold tahtoo auttaa rakasta kotikaupunkiaan, mutta porvaristytön paikka ei ole muureilla musketti kourassa. Kun hurmaava muukalainen turvautuu omapäisen neidon apuun, saa Juliette tilaisuuden todistaa ettei harrasta miekkailua vain huvikseen. Yölliset kaksintaistelut, vakoojien harhautus… iloinen seikkailu kääntyy äkkiä kohtalokkaaksi.

Kustaa II Aadolfilla on suuri armeija, mutta se ei Magdeburgia pelasta, ellei vaaliruhtinas Georg Wilhelm salli joukkojen marssia Brandenburgin läpi. Kuningas panee toivonsa yhteen mieheen: luutnantti Michel Kniviin. Teologian opintoja tulkitaan uudella tavalla, kun Kniv sekaantuu Berliinin veriseen valtapeliin.

Arvioita:

”Harvoin olen lukenut yhtä sydäntä särkevää mutta samalla jännittävää kuvausta kuin Magdeburgin ryöstelyn osuus tässä kirjassa. Toistan itseäni, mutta minkäs teet. Kuninkaan rakuunat -sarja jatkaa loistavalla tavalla historiallisen romanttissävyisen seikkailuromaanin perinteitä. Sarja on huolellisesti kirjoitettua, laadukasta viihdettä, aivan mainiota siis kaikin puolin meidän kaikkien genreä mielellään lukevien kannalta!”
Kirsin kirjanurkka, 20.2.2020

Sarjan uusin viihdyttää & koukuttaa! ⚔️ #kuninkaanrakuunat #kuriirinviitta Pidin ensimmäisestä, mutta tämä on vielä parempi.
E. E. Leivo, Twitter 10.8.2019

Jos joskus tykkäsit Topeliuksen ”Välskärin kertomuksista”, tämä on vielä parempaa miekanmäiskettä 1600-luvulta. Täydellistä #hakkapeliitat kesälukemista.
Petri Korhonen, Twitter 22.6.2019