Otavan Kirjallinen iltaOtava kutsui meidät Helsingin Musiikkitalolle esittelemään Kuninkaan rakuunoita Kirjalliseen iltaan keskiviikkona 5.9.2018. Paikalle oli kirjailijoiden lisäksi kutsuttu kirjastojen ja kirjakauppojen henkilökuntaa tutustumaan syksyn kirjatarjontaan. Kirjailijoita haastateltiin heidät teoksistaan ja työstään kirjojen parissa.

Oli toki jännittävää olla yleisössä ja kuulla monista mielenkiintoisista uutuuksista ja eri kirjailijoiden näkemyksistä työstään, mutta eniten tietenkin jännitti oma vuoromme. Kustannustoimittajamme Aleksi Pöyry kutsui lavalle sekä meidät että tietokirjailija Mirkka Lappalaisen ja haastatteli meitä siitä, mikä 1600-luvussa innostaa meitä kirjoittajina. Tähän voisi tietysti antaa pitkänkin vastauksen, sillä ajanjakso oli suurten mullistusten aikaa niin tieteissä, uskonasioissOtavan Kirjallinen iltaa kuin koulutuksessakin ja muistetaan myös negatiivisemmassa mielessä Eurooppaa runnelleen 30-vuotisen sodan vuoksi. Tällaiset kriisit tarjoavat herkullisen kehyksen fiktiolle, sillä murrosvaiheissa tapahtuu paljon niin fyysisessä todellisuudessa kuin ihmisten ajattelussa ja maailmankuvassakin. Romaanimme näkökulmasta on tässä yhteydessä myös nostettava esiin Alexandre Dumas ja hänen teoksensa Kolme muskettisoturia, joka maalaa aikakaudesta varsin seikkailullisen ja elämäniloisen kuvan. Tarinallisen tasapainon löytäminen historiallisen kuvauksen ja seikkailullisuuden välillä onkin yksi meitä kiehtovista alueista.

Ohessa kaksi kuvaa tilaisuudesta. Kuvaajana toimi 10-vuotias tyttäremme, joten taiteelliset ratkaisut ovat jossain määrin moderneja.  🙂