Daughters of the Frost World – tieteisnovelli (2018)

The Dummies' Guide to Serial Killing: and other Fantastic Female FablesUlla osallistui Fantastic Book Publishingin vuonna 2017 järjestämään lyhytnovellikilpailuun, jonka teema oli vahvat naiset. Ullan novelli Daughters of the Frost World kertoo uuden jääkauden valloittamasta maailmasta, jossa ihmiset taistelevat olemassaolostaan eikä unelmille, kauneudelle tai tarinoille jää sijaa. Novelli pääsi kilpailun lyhytlistalle ja julkaistiin elokuussa 2018 kokoelmassa The Dummies’ Guide to Serial Killing: and other Fantastic Female Fables.

Antologian voi ostaa Amazonista pehmeäkantisena ja e-kirjana.

Musta Susi – ihmissusinovelli (2017)

Portti 2/2017 Musta Susi Osallistuimme vuonna 2016 Tampereen Science Fiction Seuran Portti-lehden legendaariseen novellikilpailuun tarinallamme Musta Susi. Tarina on itsenäinen jatko-osa Markon aiemmin julkaistulle Susiveri-tarinalle (alla). Tapahtumapaikkoina ovat pääasiassa Karibianmeri ja Uuden Ruotsin siirtokunta Pohjois-Amerikassa, mutta alussa piipahdetaan myös 1600-luvun Tukholmassa. Tarinan keskipisteenä on mystinen amuletti, joka on varastettu Tukholman palatsista ja joka kulkeutuu Karibialle. Novelli sai kilpailussa kunniamaininnan ja julkaistiin Portti-lehdessä 2/2017 Kari T. Leppäsen laatiman upean kuvituksen siivittämänä.

Entombed – kauhunovelli (2016)

Entombed cover imageKauhu ei sinällään kuulu syvimmän kiinnostuksemme kohteisiin, mutta iso-britannialaisen Fantastic Books Publishing -kustantamon kilpailu kiinnitti huomiomme haasteellaan kirjoittaa tasan 666 sanan pituinen novelli. Novellimme Entombed pääsi kilpailussa lyhytlistalle ja julkaistiin vuonna 2016 teoksessa, jonka nimi on pahaenteisesti 666.

Antologian voi ostaa Amazonista e-kirjana tai painettuna.

Dying Star – tieteisnovelli (2016)
If We Start Killing – tieteisnovelli (2016)

Syntesis cover imageVuonna 2014 osallistuimme iso-britannialaisen Fantastic Books Publishing -kustantamon tieteisnovellikilpailuun kahdella novellilla. Markon novelli Dying Star kertoo Maan lopullisesta tuhosta Auringon laajentuessa kuolinsyövereissään ja se voitti kilpailun. Ullan novelli If We Start Killing pohtii lajin säilymisen kyseenalaisiakin keinoja ja se tuli saman kilpailun kolmanneksi. Tarinat julkaistiin kilpailun järjestäneen kustantamon novellikokoelmassa Synthesis vuonna 2016. Mukana oli myös esipuhe Red Dwarf -scifisarjan näyttelijältä Robert Llewellyniltä.

Antologian voi ostaa Amazonista e-kirjana tai painettuna.

Susiveri – ihmissusinovelli (2015)

Portti 3/2015 SusiveriMarko kirjoitti vuonna 2014 novellin Tampereen Science Fiction Seuran Portti-lehden vuosittaiseen novellikilpailuun ja se ansaitsi kilpailun tuomaristolta kunniamaininnan. Susiveri sijoittuu 1610-luvulle ja sen päähenkilö on Ruotsin ja Venäjän välisestä sodasta kotiin palaava rakuunaupseeri. Novelli julkaistiin Portti-lehden numerossa 3/2015 edesmenneen legendaarisen Jukka Murtosaaren kuvittamana.

Blood is Thicker – tieteisnovelli (2014)
Beyond Civilisation – tieteisnovelli (2014)

Elite Dangerous: Tales from the Frontier cover imageNämä kaksi tarinaa ovat hieman erikoisempi tapaus: Vuonna 2014 julkaistun Elite: Dangerous -tietokonepelin ohessa ilmestyi valikoima romaaneja ja yksi novellikokoelma, samaan tapaan kuin 80-luvulla alkuperäisen Elite-pelin mukana julkaistiin Robert Holdstockin kirjoittama pitkä novelli. Osallistuimme novellikokoelman kirjoittamiseen kahdella tarinalla. Ne ilmestyivät kirjassa Elite Dangerous: Tales from the Frontier, jonka julkaisi Fantastic Books Publishing vuonna 2014. Ullan Blood is Thicker kertoo yhden naisen kamppailusta orjuutta vastaan. Markon kirjoittama Beyond Civilisation tavoittelee pulp-ajan tarinoiden henkeä.

Antologian voi ostaa Amazonista e-kirjana tai painettuna.

Surunkantaja – historiallinen fantasianovelli (2013)

Spin 2/2013, SurunkantajaVuonna 2012 Ulla kirjoitti novellin Surunkantaja, jolla hän osallistui Turun Science Fiction Seuran vuosittaiseen novellikilpailuun. Novelli sijoittui kilpailussa toiseksi. Fantasiaelementein maustettu kansanperinteestäkin ammentava novelli sijoittuu viikinkiajan Suomeen ja se julkaistiin Spin-lehdessä 2/2013.